CAT ::: CAST

© PROMOARTSMUSIC · T. +34 972 67 60 11 · +34 972 67 60 12

Notícies

L'Acústica 2017 es consolida a la franja dels 100.000 espectadors

La comoditat de l'espectador, un dels objectius d'aquesta edició, s’ha assolit amb èxit gràcies als sis espais, queaconsegueixen esponjar el públic en els moments de màxima afluència. El nou escenari de la Plaça de la Palmerapermet ampliar el perímetre vial i el trànsit d’espectadors.

Els artistes que visitaven per primera vegada el festival -més del 50%- confirmen que l'escena catalana es regenerai que, a més, arrossega gran quantitat de nou públic jove, que assegura el futur del certamen tant en l'àmbitartístic com d'assistència. ZOO, C. Tangana, Rosalía i Refree, Maria Arnal i Marcel Bagés, Ramon Mirabet,Bad Gyal, Pavvla i Morena! són alguns dels artistes que proven aquesta regeneració.

L'Acústica és més que un festival de música. Una vegada més ha fet que el centre urbà de Figueres sigui un granespai d'oci on els espectadors no només han pogut assistir a concerts sinó que també, com diu la cançó de Gossos,“corren pels carrers corren”, han omplert a vessar la Zona de Food Trucks, el Market, l'Acústica Club, el CubanCorner o la Fira del disc de col·leccionista.

Durant el concert inaugural es va fer un minut de silenci per les víctimes de l'atemptat de Barcelona. Molts artistesdurant el festival han fet homenatges i han mostrat la seva repulsa contra aquesta barbàrie. Els dispositius de laGuàrdia Urbana de la ciutat i dels Mossos d'Esquadra, amb 90 efectius en total, més l'empresa privada del festival,han garantit el bon funcionament. En cap moment s'ha viscut cap clima d'inseguretat. Els espectadors no hantingut por d'assistir al primer gran esdeveniment musical i més multitudinari del país després dels atemptats del17A.

L'Acustiqueta torna a propiciar que la franja diürna de l'Acústica sigui una de les de màxima afluència, convocanta públic d'arreu del país, disposat a viure en família el seu primer festival. A falta dels dos darrers concerts,l'Acustiqueta segueix erigint-se com el festival per famílies amb més afluència del país. Dàmaris Gelabertomple a vessar l'escenari principal, Llibert Fortuny sorprèn amb el seu espectacle didàctic i participatiu, i Gossosguanyen nous adeptes gràcies a la seva descàrrega de rock.

En definitiva, es pot parlar de la setzena edició com una de les millors de la història del festival. Un fet que deixapalès que l'Acústica, el festival que tanca la temporada de festivals d'estiu, continua passant per un dels seusmoments més dolços. Amb setze edicions s’ha convertit en un dels esdeveniments més esperats pels amants dela música catalana.