CAT ::: CAST

© PROMOARTSMUSIC · T. +34 972 67 60 11 · +34 972 67 60 12

Notícies

Roda de premsa balanç Strenes 2016

EL FESTIVAL HA GENERAT UN IMPACTE ECONÒMIC PER LA CIUTAT DE GIRONA DE 964.471€ AMB UN INCREMENT D'UN 27% RESPECTE L'EDICIÓ DEL 2015, UNES DADES QUE CERTIFIQUEN QUE STRENES ÉS UN MODEL CULTURAL QUE TÉ RENDIBILITAT PER LA CIUTAT DE GIRONA.

PER CADA EURO MUNICIPAL QUE S'INVERTEIX EN EL FESTIVAL STRENES, ES RETORNA A LA CIUTAT UN VALOR DE 7,65€ I ES GENEREN 17,6 LLOCS DE TREBALL ANUALS. LA DESPESA MITJA D'UN USUARI D'STRENES ÉS DE 21,90€ AL MARGE DE L'ENTRADA, ESSENT EL SECTOR DE LA RESTAURACIÓ EL PRINCIPAL BENEFICIAT, JA QUE 6 DE CADA 10 ESPECTADORS HAN SOPAT ABANS O DESPRÉS DEL CONCERT EN UN RESTAURANT DE LA CIUTAT.

DE CADA 10 PERSONES, 8 I MITJA RECOMANARIEN EL FESTIVAL A GENT DEL SEU ENTORN. LA PROCEDÈNCIA DELS ESPECTADORS FORANS A LA CIUTAT DE GIRONA ÉS DE 17.600 VISITANTS: 6,5 DE CADA 10 ESPECTADORS VISITEN GIRONA GRÀCIES A L'ASSISTÈNCIA A STRENES.

MARION HARPER HA ESTAT LA GUANYADORA DEL PREMI DESCOBERTES 2016

Segons una enquesta telemàtica als usuaris del festival Strenes que han comprat alguna entrada, amb un total de 723 respostes i un estudi d'impacte econòmic realitzat per l'Ajuntament de Girona s’han extret les següents conclusions:

El festival té un impacte econòmic per la ciutat de Girona de 946.471€. Una dada que suposa un increment respecte a la darrera edició d'un 27% , això mostra el creixement del festival respecte a la seva darrera edició. Per cada euro que l'Ajuntament inverteix en el festival, aquest obtè un retorn de 7,65 euros, dada que mostra la rentabilitat que ofereix el projecte. A més Strenes genera 17,6 llocs de treball anuals. La despesa mitja de l'usuari d'Strenes al marge de l'entrada és de 21,90€, una despesa que segons l'enquesta telemàtica on 6 de cada 10 espectadors han sopat abans o després del concert, mostra que un dels principals beneficiats d'aquesta despesa és el sector de la restauració.

Una dada molt important és el fet que respecte a la darrera edició un 18% ve atreta al festival pel valor de marca i no per la programació musical. El grau d'acceleració en la consolidació del festival es demostra també en que 8,5 de cada 10 personesrecomanaríen a un amic seu venir al festival Strenes. Aquesta dada també coincideix amb el grau de satisfacció que els usuaris han expressat, que exactament és del 86%.

És important destacar que Strenes atrau a 17.600 visitants nous a la ciiutat de Girona durant la realització del festival. Un 20% és públic de comarques barcelonines, un 44%són espectadors de més d’una cinquantena de poblacions de la província de Girona. Un 36 % del públic és resident a la ciutat de Girona.

De cares a properes edicions es treballarà per poder oferir paquets d’entrades més allotjaments i experiències turístiques a la ciutat per intentar fer créixer el percentatge de públic que s’allotja a Girona durant el festival que actualment equival a un 15 %.

La guanyadora del premi Descobertes Nació Digital 2016 recau sobre Marion Harper.Aquesta artista ha captivat al públic durant la seva actuació i ha demostrat que és una de les artistes emergents a tenir més en compte a Catalunya. Cotton Candy, el seu primer àlbum d'estudi, té un so internacional que no només projecta a Marion Harper al mercat català sinó que també la projecta al mercat mundial.