CAT ::: CAST

© PROMOARTSMUSIC · T. +34 972 67 60 11 · +34 972 67 60 12

GERTRUDIS

/////GIRA 2016. CONTRACTACIÓ OBERTA////

Gertrudis, un dels grups pioners de la fusió de la rumba cantalana i un dels responsables de fer arribar aquest estil a la gent jove, torna aquest 2015 per celebrar 15 anys de carrera amb una gira molt especial de 15 concerts que començarà a la sala Apolo de Barcelona el proper 15 de maig.

 

BIOGRAFIA ::: CONCERTS ::: RIDERS ::: FOTOGRAFIES ::: VIDEOS
Web Oficial de
Gertrudis

15 ANYS DE GERTRUDIS. COMUNICAT DEL GRUP


Heu provat mai de repetir mil vegades una cosa que us agrada molt i no tenir cap tipus d’intenció de parar de fer-la? Doncs això és Gertrudis. Un grup que, tot hi haver parat durant gairebé tres anys, et regala una forma de vida que t’enganxa i, sense saber el perquè, el cos et demana tornar-hi.

Gertrudis és, ha estat i serà la nostra festa. La festa de trobar-se dins el local d’assaig i aguantar totes les opinions amb compostura democràtica; la festa d’anar dins una furgoneta i olorar aromes que creies inexistents; la festa de reunions amb decisions de matisacions legalment arqueològiques; la festa dels sopars amb tocs pioners per les nostres papil·les gustatives; la festa de dormir en hotels amb psicofonies passades de volum; bé..., la Nostra Festa.

Com voleu que oblidem tot això? És impossible deixar enrere Gertrudis. Ella ha estat durant anys la nostra forma de viure i, si bé és cert que necessitava descansar, no podíem deixar que s’adormís ressacosa i mal vestida en una pensió qualsevol del Principat!

Seria egoista dir que només volem tornar perquè estem enganxats a aquesta forma de vida, sincerament pensem que no podem oblidar el viatge d’acollida que ha tingut la nostra música arreu a on anem anat, la gent del Maresme movent el cap a ritme de Carita de Rosa, el Penedès votant amb el Sirtakins, el camp de Tarragona cantant l’Ara vinc d’enlloc, el Vallès plorant amb El meu germà, el Bages boig amb el Hey Jou, la Índia impertèrrita amb el Xauen, el Garraf alçant les mans en el Bota, la Garrotxa rient amb el Carai, l’Empordà repartint colzes al Curiós, el Quevec flipat amb la melodia de l’Almejilla, tot Barcelona ballant amb el Samarreta d’Imperi i en fi, més de quaranta comarques i més de deu països movent-se amb les nostres cançons no s’oblida ni es vol deixar escapar així com així.

Això torna! Les vostres ganes són nostres i ens estiren al retorn. Volem retronar-hi i sabem que ens acompanyareu en aquest viatge! Gràcies per tantes alegries i per tantes emocions juntes!
Ens trobem de ben segur pel camí!

Salut!

"GERTRUDIS CANTA FOIX"

Durant l'any 2012 Gertrudis van combinar la gira del disc Tripolar amb l'espectacle singular "Gertrudis canta Foix", on musicaven textos del poeta. El van presentar a la fira Litterarum de Móra d'Ebre i també van inagurar l'onzena edició del festival Acústica de Figueres. Per el 2013, han decidit descansar i no fan gira.

"GIRA SALES"

La primavera del 2011, presenten TRIPOLAR (Música Global, 2011) el 5é disc de la seva carrera, que compta amb les col·laboracions d'Oscar (Delafé y Las Flores Azules), Roger Mas i Winston Ducati. Per presentar aquest disc, Gertrudis va fer la "Gira Sales", en locals de petit aforament per aconseguir una proximitat amb el públic que sales més grans no permeten. Durant el 2011, van versionar el tema “Patxanga” d’Antònia Font pel disc: Alegria Revisitat, Versions Halògenes (Música Global,2011).

BIOGRAFIA

Gertrudis és un dels grups més populars de la nova fusió de rumba-flamenca amb el reggae, la cúmbia i els ritmes de l’Est. Deu anys de trajectòria, 5 discs i més de 600 concerts els avalen, són un dels grups que han revolucionat la rumba catalana, i per extensió el panormama musical català i nacional. 
Han actuat en festivals de prestigi com: Popckom (Alemanya), Womex (Sevilla), Mercat Musica Viva (Vic), BAM (Barcelona), Affrocaribbean Festival (Bèlgica), Les Mediterranneenes (França), Kilometroak (Euskadi), La Gira (Valencia), Mediatic Festival (Alicante), La Noche en Blanco (Madrid)....
Al maig del 2010, van dur a terme la seva primera gira per la India, actuant a la regió de Kerala. Al juliol de 2008 van realitzar la seva primera gira per Canadà, on van tenir un gran èxit per part del públic i de la crítica especialitzada.Inclús el FC Barcelona (Barça), els va encarregar una versió de l'himne del Barça a ritme de rumba. Foren convidats a la celebrado del darrer títol de la Champions a actuar al Camp Nou.
Han compartit escenari amb artistes com: Nofx, The Wailers, Ojos de Brujo, Kiko Veneno, La Cabra Mecánica, Delinqüentes, Gipsy Kings, Los Manolos...
Amb motiu del seu concert número 500 es va enregistrar un disc i també documental: 500 (Música Global, 2009).
L'actuació va comptar amb les col-laboracions de Lichis de La Cabra Mecánica, Iñaki de Betagarri, Los Manolos, Pablo Mora de Lagarto Amarillo, Sabor de Gracia o Gerard Quintana entre d'altres.

+ info: www.gertrudis.com

.

Concerts

Riders

Rider Gertrudis 2012

.
Fotografies

.

Videos