CAT ::: CAST

© PROMOARTSMUSIC · T. +34 972 67 60 11 · +34 972 67 60 12

GERARD QUINTANA

////CONTRACTACIÓ OBERTA////

BIOGRAFIA ::: CONCERTS ::: FOTOGRAFIES ::: VIDEOS
Web Oficial de G. Quintana

 

"A CAU D'ORELLA"

Gerard Quintana i Xarim Aresté han preparat per aquest 2015 una proposta en format íntim del seu recent disc “Tothom ho sap”. Un cop demostrada la potència i efectivitat la de la seva banda, per fi podrem comprobar el suc que treu el tàndem en la distància curta, aquest cop sense l’espectacularitat amb la que han fet gala en els seus últims concerts i armats només amb una guitarra acústica i les seves pròpies veus. Aresté és un dels autors més prometedors del nostre país i aliat amb el geni de Quintana teixeixen junts un show que de ben segur colpirà als seus seguidors i als amants de la música engeneral.


"TOTHOM HO SAP"

Gerard Quintana reprèn amb força la seva carrera en solitari després de quatre anys sacsejats per experiències ben intenses: de l’aliança amb Albert Pla al seu darrer treball, ‘Deterratenterrat’, als triomfals concerts de reunió de Sopa de Cabra. Havent deixat reposar les emocions i les vivències, el cantant i compositor de Girona ha volgut recuperar l’energia rockera que el va empènyer al món de la música, ara amb additius renovats i idees fresques que tenen a veure amb el convuls moment que vivim.

Quintana presentarà ‘Tothom ho sap’, un disc que marca el seu retorn al rock després d’un cicle de treballs en solitari decantats per l’exploració de formats de cançó intimista i poètica. Una obra que sortirà el 4 de març i on ha comptat amb un còmplice valuós, el guitarrista Xarim Aresté (qui va ser el pilar de Very Pomelo, també membre de Sanjosex i associat, entre d’altres, a Maika Makovski, Paul Fuster i al retorn de Sopa de Cabra), que dirigirà la nova banda, amb la qual Quintana fondrà les cançons d’estrena amb viatges a la seva història, incloses alguns clàssics de l’era ‘sopa’.

BIOGRAFIA

Vint-i-cinc anys de carrera musical son els que celebra l’ex-cantant de Sopa de Cabra. Quintana ha esdevingut un dels personatges més rellevants e influents de la cultura contemporània catalana. Quatre discs d’estudi i un en directe, són els que compten ja a la seva discografia en solitari.
Després d’un primer disc, Senyals de fum (2003) amb producció de Quimi Portet que seguia la línia del pop rock encetat per la seva experiència de 15 anys amb Sopa de Cabra, va autoproduir el seu segon treball, Les Claus de Sal (2004), en el que deconstruïa el seu passat musical i amb l’ajut de tres instruments, un piano i dues guitarres, construïa una banda sonora per on passejaven uns textos poètics i reflexius. Tot seguit, aquest material discogràfic va créixer, musicalment parlant, amb Per un Tros de Cel (2005), enregistrat en directe al Barcelona Teatre Musical en dvd i amb un cd més experimental.
Després de tres anys sense publicar un disc amb noves cançons, la tardor del 2007 va veure la llum Treu Banya, un elapé que va comptar amb una producció envejable, i on de manera definitiva l’artista troba el seu camí musical. Un disc on s’hi barregen moltes influències musicals, textos de Guardans, David Castillo, Jordi Cornudella... tot filtrat i orquestrat en un únic univers quintanià.
El 2009, publica De Terrat en Terrat, un treball que va comptar amb la complicitat d’Albert Pla a la producció i on l’artista es va envoltar dels seus músics habituals com Francesc Bertran i Xavi Lloses. Un disc on la ciutat de Barcelona és la protagonista, doncs ha estat la font d’inspiració de l’artista. El disc va guanyar el Premi Enderrock al millor disc de cançó d’autor 2009 i el va dur a realizar més de 30 actuacions durant el 2010.

El passat 2011, Sopa de Cabra va celebrar el 25è aniversari i el 10è aniversari de la seva dissolució amb 3 macroconcerts al Palau Sant Jordi. Sopa de Cabra va vendre la totalitat de les 35.920 entrades dels concerts del dia 9 i 10 de setembre en menys de 8 hores, un fet absolutament inèdit, no només per a un grup que canta en català, sinó també per la resta d'artistes nacionals i internacionals. L'èxit del Palau Sant Jordi es va extendre per altres poblacions, exhaurint totes les entrades, com a Palma de Mallorca (17 de setembre), Tarragona (24 de setembre) i Girona dins el Temporada Alta (30 de setembre, 1 i 2 d'octubre).

Web oficial: www.gerardquintana.cat

.

Concerts

Fotografies

.

Vídeos