CAT ::: CAST

© PROMOARTSMUSIC · T. +34 972 67 60 11 · +34 972 67 60 12

FESTIVAL STRENES

 

Concepte

El festival Strenes és un nou concepte de festival de música que acollirà les estrenes d'espectacles, discs i novetats dels artistes catalans del primer semestre de l'any, concentrats en un període d'11 dies. El festival se celebra a Girona el mes d'abril. Strenes vol ser l'’escenari on es presentin les principals novetats de la temporada musical catalana.
Aquest nou concepte de festival vol esdevenir una cita obligatòria pels artistes de trajectòria reconeguda i pels artistes del moment, però també una plataforma de difusió per als artistes emergents del país, que nodreixen la rica escena musical catalana que hi ha actualment.

Espais

El festival se celebra a la ciutat de Girona i té diferents ubicacions estables. L'Auditori de Girona -tan a la Sala Montsalvatge com a la Sala de Cambra-; l'auditori de la Casa de Cultura; sales privades de la ciutat, com La Planeta, i com a novetat, es recuperarà l'emblemàtic Teatre Municipal de Girona.
Durant el mes previ, es realitzen presentacions prèvies de tots els espectacles programats, a més d'acollir presentacions de discs dels principals artistes del moment. D'aquesta manera es vol visualitzar tot el procés de llançament d'una novetat musical, així com la feina que hi ha al darrere de qualsevol estrena artística.
Un dels principals valors del festival és que els espectadors d'Strenes seran els primers de gaudir de les novetats que marcaran la temporada musical a casa nostra.

Activitats

A banda dels concerts, el festival Strenes pretén convertir la ciutat de Girona en l'escenari d'un seguit d'activitats culturals des d'un mes abans de l'inici del festival. Així, durant aquest període, s'organitzaran taules rodones, activitats adreçades a grups de música i professionals del sector, xerrades, masterclass, projeccions, etc, aprofitant el gran teixit cultural del qual gaudeix la ciutat, així com la complicitat dels artistes que aquests dies passaran per Girona. Un dels objectius del festival és que les entitats de la ciutat hi col·laborin, hi participin i proposin activitats.

Comissió artística

La programació d'Strenes és responsabilitat de Xavier Pascual, director de Promo Arts Music, amb la complicitat d'una comissió assessora artística, on hi són representats tots els agents que intervenen en una estrena musical. Aquesta comissió està formada per Lluís Gendrau, director i editor de la revista Enderrock, representant a la premsa especialitzada musical catalana; Xavi Fortuny, representant d'ARC (Associació de Mànagers, Promotors i Representants de Catalunya); Gerard Quintana, músic gironí de reconeguda trajectòria i actual president de l'Acadèmia Catalana de la Música i  representants de l'Ajuntament de Girona.

+info: www.festivalstrenes.cat