CAT ::: CAST

© PROMOARTSMUSIC · T. +34 972 67 60 11 · +34 972 67 60 12

MACEDÒNIA

//// CONTRACTACIÓ OBERTA ////

Macedònia va néixer amb un propòsit molt clar: fer cançons per a nens i nenes d’ entre 6 i 12 anys. Fins aquí les intencions semblen molt clares i un cop trobada la formula, fins hi tot pot semblar un repte senzill, però el grup va voler anar més enllà; no només volia distreure sinó que a més a més volia educar, convertir-se en un vehicle vàlid per a les famílies i pels educadors. Aquest ha estat el punt de mira del grup durant aquests 10 anys i ho seguirà sent per a la resta de generacions.

La nova generació de Macedònia la formen: Paula Noguer, Carlota Busquets, Irene Carreras, Maria Farrés i Sara Roy.BIOGRAFIA ::: CONCERTS ::: RIDERS ::: FOTOGRAFIES ::: VIDEOS
Web Oficial de Macedònia

EL MÓN ÉS PER ALS VALENTS

Aquest 2015 Macedònia presenta un nou disc El Món és per als valents (Promo Arts Music Records). Un recull de 13cançons que parlen del valor i de l’esperit de superació.Amb prop de 15 anys de trajectòria Macedònia ha esdevingut el grup de música familiar més popular de Catalunya.Diverses generacions de nens i nenes han crescut amb les seves cançons. El Món és per als valents torna a sorprendreamb lletres pensades perquè els nens i nenes s’hi sentin identificats amb ritmes que van del rock al reggae passantper la música electrònica.El títol del disc neix arran d’una experiència personal en el grup va tenir la oportunitat de conèixer un nen amb paràlisiscerebral. La seva manera d’afrontar la vida va commoure tant a les Macedònia que van decidir dedicar-li el títoldel disc, a més d’una cançó que porta el seu nom, Joan. El disc també tracta temes des d’una perspectiva infantil tandelicats com l’addicció a l’alcohol amb la cançó Globus; Els conflictes que apareixen entren pares i mestres, onalguna vegada s’acusa injustament a aquest col·lectiu amb la cançó Em té Mania. També es dóna importància al roldels avis amb l’educació dels infants amb la divertida cançó Hotel Avis.Dancing Sandalies és el single de llançament d’aquest primer disc, una cançó que incorpora per primera vegada a lacarrera del grup pinzellades de música electrònica. Al videoclip s’ha volgut retre un homenatge al K-pop, estil musicalmolt popular als països asiàtics però poc conegut al nostre país. Una manera de fer, on tots els components del grupvan vestits iguals, i on sorprenen amb coreografies vistoses i fàcils d’aprendre. Per aquest videoclip s’ha comptat ambactors asiàtics, i amb una coreografia ideada per Goretti Garcia, una de les cheerleaders del Barça de bàsquet.El seu anterior disc Flors, ha estat un dels discs més venuts de l’any en llengua catalana, amb una gira que els ha dutper més de trenta ciutats, exhaurint les entrades a la majoria de teatres i auditoris de Catalunya.

 

FLORS

Després de l'èxit del seu anterior disc Desperta, amb més de 6.000 unitats venudes, MACEDÒNIA edita el nou disc Flors, un treball carregat d'optimisme i vitalitat, que gira entorn de la felicitat i del fet que regalar flors genera somriures, alegries i efectes positius en les persones. Macedònia no viu d'esquena a les complicades realitats socials que estem vivint. Per això, aquest àlbum conté, d'una banda, la cançó “Sr Wert”, tema que té el suport d'aquest grup d'entitats que s'han organitzat per refermar el suport a l'escola catalana, arran de les sentències del Tribunal Suprem Espanyol. D’altra banda, també conté la cançó “Un, dos, coop!”, tema de la campanya de foment de la cooperativitat entre els nens, duta a terme per la cooperativa Suara, la més gran de Catalunya en el sector de l'atenció a les persones. Arran del Premi Capital de la Sardana 2013 per la cançó “Ballen”, el grup ha decidit enregistrar-la novament, acompanyats de la Cobla Lluïsos de Taradell.El concert de presentació d'aquest nou disc serà el 14 de desembre a l’Auditori de Barcelona, dins del Festival del Mil·leni.

BIOGRAFIA

L’ any 2000 es va idear tot el producte Macedònia i es va enregistrar alguna cançó. No va ser però fins el setembre del 2001 que el grup va fer el seu primer concert a la festa major de Castellar del Vallès. En aquella ocasió i durant tot el 2002, la Georgina i la Marina, dues nenes de 12 anys, eren les encarregades de defensar les cançons d’una maqueta enregistrada a l’escola Antàrtida de Sarrià. Algunes de les cançons d’aquesta maqueta han estat modificades i gravades de nou per la banda en altres CD’s. Ja tocant al 2003 entren al grup la Nina, la Laura, la Mariona, l’ Alba i l’ Amanda i el grup guanya el Premi al Grup amb més Projecció de Futur Joves 2010 dins el concurs Sona 9. Això permet al grup signar contracte discogràfic amb Discmedi i enregistrar el primer CD homònim l’any 2003.

El 2004 el seguiria el Posa’m un suc i el 2006 el Sakam te. Durant aquest període apareix la publicació Vullmacedònia. Revista digital feta pels fans del grup. El segon canvi generacional esdevé el 2007. D’un càsting on s’hi presenten 236 nenes d’arreu del país, agafen el relleu del les cinc noies que pleguen l’Aida, la Berta, la Laia, l’ Èlia i la Clàudia. Això es fa coincidir amb un concert en directe que acaba sortint en format CD acompanyat d’un DVD de presentació de les noves fruites enregistrat per TV3 sota la direcció de Judit Muñoz. Al mateix moment surt un llibre publicat per la Galera titulat Macedònia i escrit per en Raimon Portell i en Dani Coma repassant l’estada dins del grup de les cinc noies que marxen. La nova fornada treu el seu primer CD d’estudi, el Bla, bla, bla... durant el 2008 i el 2009 surt Et toca a tu, un disc de nadales.

Durant el 2010 apareix al mercat M’agrada i una nova presència a la xarxa; el portal web www.totmacedonia.cat que engrandeix considerablement la producció de material pels seguidors del grup. Aquest 2011 Macedònia es va presentar Els nens dels altres, un CD/DVD on el grup canta cançons d’altres grups. A més a més, aquest treball va acompanyat d’un DVD on les 5 noies repassen els anys que han passat a la banda. També surt Dolça i Amarga, grans èxits. Un doble cd amb una recopilació de tots els èxits del grup.

+info: www.grupmacedonia.net

Concerts

.Fotografies

.

Videos