CAT ::: CAST

© PROMOARTSMUSIC · T. +34 972 67 60 11 · +34 972 67 60 12

ELÈCTRICA DHARMA

////GIRA 40 ANYS. CONTRACTACIÓ OBERTA FINS ABRIL 2016////

La Companyia Elèctrica Dharma tornarà a pujar als escenaris aquest 2015 per celebrar un gira puntual dedicada a celebrar 40 anys de carrera. Concretament, la gira commemorarà el 40 aniversari de la publicació del seu primer disc, Diumenge, publicat l’any 1975, que els va començar a posicionar com una de les formacions més destacades i originals del panorama musical català.

BIOGRAFIA ::: CONCERTS ::: RIDERS ::: FOTOGRAFIES ::: VIDEOS
Web Oficial d'Elèctrica Dharma

 

 

 

La Companyia Eléctrica Dharma van ser pioners en la fusió de la música tradicional del país barrejada amb jazz, free-jazz, rock i psicodèlia i van ser un dels màxims exponents del Rock laietà i el Rock Progressiu espanyol, un dels períodes més creatius i frescos dels anys 70. Els seus tres primers discos són una prova tangible i indiscutible de fins a quin punt el grup va modernitzar i reinventar la música tradicional a partir de les influencies i els referents de la contracultura de l’època.

La consolidació d’aquesta música genuïnament autòctona i mediterrània els va portar a actuar per mig món. Des del Canet Rock de 1975 al Pavelló d’Esports del Real Madrid per presentar el disc Tramuntana l’any 77, passant per gires per Estats Units al 91 i al 93, o concerts a Croàcia, Mèxic, Polònia, Holanda, Brasil, França, Grècia, Suècia o Sud-àfrica. En total, el grup dels germans Fortuny han actuat per una vintena de països de quatre continents.

COMUNICAT DEL GRUP ELÈCTRICA DHARMA - GIRA 40 ANYS

Fa quaranta anys que vàrem fundar La Companyia Elèctrica Dharma. Tota una vida dedicada a la música, als concerts, a la gravació de discos… que ens ha fet molt feliços i que vàrem decidir aturar el passat 2011. En aquests anys hem perdut l’Esteve, l’agost del 86, i en Josep, al setembre de 2013. Dos germans i dos amics.

Quan en Josep ens va deixar, estàvem preparant una gira per celebrar els 40 anys de la Dharma i ara volem reprendre allò que volíem fer amb ell. Ens fa il·lusió i tenim ganes de fer-ho i compartir-ho amb el nostre públic. Avui anunciem que pujarem de nou als escenaris en una gira especial, limitada a un número concret de concerts a partir de l’abril de 2015.

També volem recuperar la memòria de la mort d’en Josep, que va ser i sempre serà, un cop molt dur pel grup. De moment, sentim que la millor manera de continuar caminant és viure de nou el repte d’estar a l’escenari, connectar amb el públic i retrobar el seu caliu, com un acte de gratitud, perquè després de 40 anys, per nosaltres la Dharma és més que un grup. És la nostra vida.

El primer concert serà a Girona en el marc del Festival Strenes, la ciutat que va veure néixer el grup l’estiu de 1974. Va ser aleshores, quan en Josep Fortuny, l’Esteve Fortuny, en Joan Fortuny, en Carles Vidal i en Jordi Soley, ens vàrem instal·lar a la Casa Nova de Can Comas, una masia situada entre Sarrià de Ter i Palol de Revardit. En aquella llar hi van néixer les cançons que van formar part del nostre primer disc, Diumenge.

Des de llavors hem gravat 24 discos d'estudi, hem fet gairebé mil concerts per tot el món, hem tocat per una vintena de països de quatre continents i ens heu fet molt feliços. Aquesta felicitat és la que estarem encantats de compartir a partir d’ara.

Aquest 2015, que de totes totes será un any molt especial pel nostre país, continuarà la xispa, continuarà la força. Força Dharma!

COMPANYIA ELÈCTRICA DHARMA

+info: www.ladharma.cat

Concerts

Fotografies

 

.

Videos